Dragon Superfoods bio arónia (fekete berkenye), szárított, cukormentes, 150 g






Dragon Superfoods arónia (fekete berkenye), szárított, cukormentes, 150 g
Összetevők: bio arónia bogyók*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Ellenőrizte: BG-BIO-16. Ausztria-Bio-Garancia.
A forgalmazást ellenőrzi: Hungária Öko Garancia Kft., HU-ÖKO-02
A termék olyan szárítási technológiával készült, amely során az alapanyagot nem hevítik 42 °C fölé, ezáltal az arónia bogyók megőrzik a bennük lévő értékes vitaminokat, tápanyagokat.
Miért a DRAGON SUPERFOODS arónia?
> vegán
> non-nmo
> nyers eljárással/ raw
> szupertáplálék/ superfoods
> hozzáadott cukrot, tartósítószert nem tartalmaz
> 100 % organikus gazdálkodásból származó alapanyagból
Gazdag antioxidánsban (erőteljes antioxidáns) és flavonoidokban.
Az arónia ORAC értéke magas, ez alapján az arónia az egyik legerősebb antioxidáns tartalmú bogyónak számít. Az ORAC érték megmutatja, hogy mekkora egy termék, élelmiszer, összetevő antioxidáns hatása.
Az antioxidánsok megkötik a káros szabadgyököket, ezáltal gátolják az öregedést, a sejtkárosító folyamatokat, támogatják az immunrendszert. Vannak olyan antioxidánsok, melyeket szervezetünk maga termel (pl: enzimek) és vannak olyanok, amelyeket külső forrásból vehetünk fel (pl: egyes ásványi anyagok és vitaminok).
C-vitamint tartalmaz (természetes C-vitamin-forrás).
Az aróniát a népi gyógyászatban csodabogyóként is szokták emlegetni.
Az aróniában lévő flavonoidok kedvező hatással lehetnek a szív-és érrendszerre és a rák elleni küzdelemben is. Az arónia javíthatja a máj aktivitását, jótékony hatással lehet a bélbetegségek és a cukorbetegség kezelésében, hatékony gyulladáscsökkentő, méregtelenítő lehet. Csökkentheti a koleszterinszintet is. A C-vitaminnak köszönhetően erősíti az immunrendszert. A magas antioxidáns-tartalma miatt jelentős szabadgyökfogó hatással bír, így gátolva az öregedési folyamatokat, a sejtek károsodását.
Magas vérnyomás esetén is ajánlott a fogyasztása.
Az arónia bogyók ízvilága: savanykás
Felhasználási javaslat: müzlibe, diákcsemegébe, kásába, joghurtba, turmixba, sütemények tésztájába keverve.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiatartalom: 324 kJ/ 77,39 kcal
Zsír: 0 g
Szénhidrát: 66,0 g
- ebből cukor: 27,2 g
Fehérje: 3,6 g
A C-vitamin ez egyik legfontosabb vitamin a szervezetünk számára. Melyek a pozitív hatásai? Miért fontos a C-vitamin napi szintű fogyasztása? Természetes vagy szintetikus?
Mik azok az élő, nyers ételek? Mit nyújtanak nekünk az élő, nyers ételeket? Miért iktassuk be őket az étrendünkbe?
A kendermag fogyasztása valamilyen formában erősen ajánlott!