Bio chia mag (azték zsálya), 200 g
Összetevők: bio chia mag*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Ellenőrizte: BG-BIO-02
A forgalmazást ellenőrzi: Hungária Öko Garancia Kft., HU-ÖKO-02
A chia mag gazdagon tartalmaz fehérjét (teljes értékű fehérjeforrás, különösen ajánlott sportolóknak, hiszen segíti az izomtömeg épülését) és optimális arányban esszenciális zsírsavakat, mint Omega-3 és Omega-6 telítetlen zsírsavak. Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavakat szervezetünk nem tudja előállítani, így külső forrásból kell pótolni azokat.
Ezen felül a chia mag kitűnő forrása az antioxdiánsoknak, vitaminoknak, nyomelemeknek, mint például a kalciumnak, foszfornak, magnéziumnak. Az antioxidánsok megkötik a káros szabadgyököket, ezáltal gátolják a sejtek károsodását, az öregedést, erősítik az immunrendszert.
Bőven találhatóak benne emésztést segítő rostok is (oldható és oldhatatlan rostok gazdag forrása).
Növeli az állóképességet, szabályozza a vércukorszintet, gyorsítja az anyagcserét, ezáltal segíthet a testsúly csökkentésében.
Felhasználási javaslat: müzlibe, kásába, joghurtba, turmixba keverve. Szószokhoz, pudinghoz adva, péksüteményekre és kenyerekre vagy darálva ezek tésztájába szórva. Növeli az ételek tápértékét.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia: 1832 kJ/444 kcal
Zsír: 31,1 g
- ebből telített: 3,8 g
Szénhidrát: 4,5 g
- ebből cukor: 0,8 g
Fehérje: 21,2 g
Rost: 31,4 g
Nátrium: 0,03 mg
Csokis fahéjas puding chia maggal és kókusztejjel, hogy az allergiások is élvezhessék a kényeztető ízeket.
A C-vitamin ez egyik legfontosabb vitamin a szervezetünk számára. Melyek a pozitív hatásai? Miért fontos a C-vitamin napi szintű fogyasztása? Természetes vagy szintetikus?
Mik azok az élő, nyers ételek? Mit nyújtanak nekünk az élő, nyers ételeket? Miért iktassuk be őket az étrendünkbe?
A kendermag fogyasztása valamilyen formában erősen ajánlott!