Fehér eper és az aszalt sárgabarack randevúja
Hozzávalók:
-
1 csésze (cup) aszalt sárgabarack (kén-, és cukormentes!)
-
1/2 csésze (cup) Dragon Superfoods bio fehér eper (faeper)
-
2 csésze (cup) kesudió
-
1/2 teáskanál friss reszelt gyömbér vagy egy csipet gyömbérpor
-
opcionális: ha szeretjük az édes és citrusos ízek kombinációját, tehetünk bele 2 teáskanál Dragon Superfoods baobab gyümölcsport is.
Elkészítés:
A kesudiót késes betétű aprítógép segítségével aprítsuk fel. A felaprított kesudióhoz tegyük hozzá a többi alapanyagot és addig aprítsuk a keveréket, míg egynemű, darabos masszát nem kapunk. Kóstoljuk meg a masszát és ha szükséges tegyünk még hozzá gyömbért vagy baobab port.
A masszából formázzunk rúdakat vagy gyúrjunk dió nagyságú golyókat, miközben a kezünket megnedvesítjük, hogy a rúd/golyó kapjon egy sima textúrát. 10-20 percre tegyük a rúdakat/golyókat a mélyhűtőbe (vagy 1 órára a hűtőbe) egy sütőpapírral letakart tálcán. Ha kivettük a rúdakat/golyókat a hűtőből vagy mélyhűtőből fogyaszthatjuk is őket.
Hozzávalók:
- 1 csésze (cup) aszalt sárgabarack (kén-, és cukormentes!)
- 1/2 csésze (cup) Dragon Superfoods bio fehér eper (faeper)
- 2 csésze (cup) kesudió
- 1/2 teáskanál friss reszelt gyömbér vagy egy csipet gyömbérpor
- opcionális: ha szeretjük az édes és citrusos ízek kombinációját, tehetünk bele 2 teáskanál Dragon Superfoods baobab gyümölcsport is.
Elkészítés:
A kesudiót késes betétű aprítógép segítségével aprítsuk fel. A felaprított kesudióhoz tegyük hozzá a többi alapanyagot és addig aprítsuk a keveréket, míg egynemű, darabos masszát nem kapunk. Kóstoljuk meg a masszát és ha szükséges tegyünk még hozzá gyömbért vagy baobab port.
A masszából formázzunk rúdakat vagy gyúrjunk dió nagyságú golyókat, miközben a kezünket megnedvesítjük, hogy a rúd/golyó kapjon egy sima textúrát. 10-20 percre tegyük a rúdakat/golyókat a mélyhűtőbe (vagy 1 órára a hűtőbe) egy sütőpapírral letakart tálcán. Ha kivettük a rúdakat/golyókat a hűtőből vagy mélyhűtőből fogyaszthatjuk is őket.