Vásárlási és szállítási feltételek

Vásárlási feltételek:

Az alábbi Vásárlási Feltételek érinthetik a törvényes jogait. A vásárlás előtt gondosan olvassa el az itt foglaltakat!

Bevezető:

Az alábbi Általános Vásárlási  Feltételek - a továbbiakban: Feltételek – az Bio Trade Hungary Kft. (H-1107 Budapest Száva u.9.)  (továbbiakban Eladó) által a www.purenature.hu webshopban (továbbiakban webshop) forgalmazott termékek  megrendelésére vonatkozó általános feltételeket határozzák meg. Annak érdekében, hogy a webshopban található termékek megrendelésekor tisztában legyen a megrendelésre és szállításra vonatkozó feltételekkel, kérjük, gondosan olvassa el az alábbiakat. Amennyiben bármilyen kérdése lenne írjon nekünk az bioaruk@gmail.com e-mail címre.

A jelen Feltételek tartalmazzák a megrendelés szabályait, a Vevő és az Eladó között létrejövő szerződés alapvető rendelkezéseit. A jelen Feltételek határozzák meg továbbá az Eladó, mint a www.purenature.hu webshopot üzemeltető cég, webshop üzemeltetésével kapcsolatos felelősségét.
A Vevő a webshopban megjelenő megrendelőlap kitöltésével és elküldésével egyidejűleg elfogadja, és magára nézve - változtatás nélkül - kötelezőnek ismeri el jelen Feltételeket.
Az Eladó jogosult a jelen Feltételekben rögzített általános feltételektől eltérő kikötéseket az adás-vételi vagy szállítási szerződésben érvényesíteni. Az Eladó fenntartja a jogot arra, hogy a jelen Feltételeket (a termékválaszték, az alkalmazandó jogszabályok, beszerzési lehetőségek, beszerzési feltételek, árak változása, árfolyamingadozás vagy bármely más okból) bármikor, a Vevőnek küldött értesítés nélkül módosítsa. A termékek szállítása a megrendelés időpontjában hatályos Feltételek szerint történik. Ezért arra kérjük, a megrendelés elküldése előtt akkor is olvassa el a jelen Feltételeket, ha azt korábbiakban már olvasta. A Feltételek hatályos verziójat mindig megtalálja a www.purenature.hu weboldalon.

A szerződés létrejötte:
Az adás-vételi vagy szállítási szerződés a Vevő és az Eladó között a termék átadásakor jön létre. A szerződés megkötését az Eladó a megrendelés kézhezvételének igazolását követően is megtagadhatja, ha a megrendelt Termék nincs készletében. A Vevő tudomásul veszi, hogy a webshopban leadott megrendelése fizetési kötelezettséget von maga után.

Szállítási feltételek:

A webshopban megtalálható termékek szállítási határideje, eljuttatási határideje a Vevő által kiválasztott Pick Pack Pontra, illetve személyes átvételre való előkészítése a megrendelés elküldésétől számított 2-4 munkanap, amennyiben a termék raktáron van (amely határidőbe a megrendelés elküldésének napja nem számít be). A Vevő által megadott e-mail címre az Eladó értesítést küld, ha a termék szállítását, illetve személyes átvételét nem tudja a megadott 2-4 munkanapon belül biztosítani.
A termékre vonatkozó kárfelelősség és kockázat a Vevőre akkor száll át, amikor a weboldalon megrendelt terméket az Eladótól átvette és ezt aláírásával igazolta.
Az Eladó a Vevővel történő szerződéskötéskor adja át a jogszabályok által előírt dokumentumokat, tájékozatókat és a számlát.

3-féle szállítási/átvételi mód közül választhat:

1. Személyes csomagátvétel az Eladó telephelyén:

Ha a megrendelt termékek átvehetőek értesítést küldünk e-mailen keresztül a rendeléskor megadott e-mail címre vagy telefonon keresztül vesszük fel Önnel a kapcsolatot.

A személyes átvétel az eladó telephelyén INGYENES szolgáltatás.

A személyes átvételre csak előzetesen megrendelt termékek esetén van lehetőség az alábbi címen:

Shalev Center, 1107 Budapest, Száva utca 9., Bio Trade Hungary Kft. A Shalev Center a Basa utca és a Száva utca közvetlen találkozásánál található.

A személyes átvétel ELŐRE egyeztetett időpontban lehetséges.

Fizetési lehetőségek:

A helyszínen bankkártyás fizetésre nincs lehetőség, csak készpénzes fizetésre. Illetve a megrendelt termékeket kifizetheti a rendelés leadásakor előre utalással vagy bankkártyával a Simple-rendszeren keresztül.

2. Szállítás futárcéggel:

Amikor a megrendelt termék átadásra kerül a futárcég részére az Eladó e-mailben értesítést küld a Vevő részére. A futárcég e-mailben ad értesítést Vevő részére a küldemény átvételének a napján, illetve e-mailben értesíti a Vevőt, hogy melyik nap érkezik a termék. A megrendelt termékeket a futárcég előzetes telefonos egyeztetés nélkül szállítja ki a megadott címre hétköznapokon 8-17 óra között. A futárcég csak ebben az időintervallumban kézbesít, így kérjük olyan szállítási címet adjon meg, ahol ebben az időintervallumban át tudják venni a csomagot. Felhívjuk szíves figyelmét, hogy napon belül a futárcég meghatározott időpontra nem tud kiszállítani. Kérést tudunk közvetíteni a futárcég felé, amit rendeléskor jelezhet, de sajnos nem garantált, hogy azt a futárcég tudja vállalni. Sikertelen kézbesítés esetén a futárcág még egyszer próbálkozik a kiszállítással. Ebben az esetben a futárcég értesítést hagy, illetve a rendelésben megadott telefonszámon felveszi a Vevővel a kapcsolatot, hogy egyeztessenek az újabb kiszállításról.

Szállítási költség a futárcéggel történő szállítás esetén (bruttó árak):

Fizetési mód:

Szállítási költség:

Értékhatár, mely felett a szállítás ingyenes:

Előre utalás cégünk bankszámlájára

1890 Ft

18 990 Ft

Utánvét (készpénz, futárnál bankkártyával történő fizetésre nincs lehetőség)

1990 Ft

18 990 Ft

Online bankkártyával Simple by OTP rendszeren keresztül

1990 Ft

18 990 Ft

Külföldi házhozszállítás is lehetséges: ennek módjáról és díjáról külön egyeztetés szükséges.

3. Pick Pack Pont:

Ha kevesebbet szeretne fizetni a szállításért vagy a küldemény érkezéskor bizonytalan, hogy a megadott címen tud-e tartózkodni abban az időintervallumban, amikor a futár érkezne vagy egyszerűen szívesebben gazdálkodna saját idejével, bátran válassza a kényelmes, biztonságos, személyes átvételi lehetőséget, a Pick Pack Pont szolgáltatást. A Pick Pack Pont szolgáltatást választva a csomagátvétellel kapcsolatos teendőket a lehető legegyszerűbben intézheti: a weboldalon megrendelt termékek tőlünk a kiválasztott lakhelyükhöz, munkahelyükhöz vagy az útvonalukhoz legközelebbi átvételi pontba érkeznek 2-4 munkanapon belül (amelybe a megrendelés napja nem számít bele). A megrendelt termékek Pick Pack Pontra történő megérkezésekor értesítést kap (e-mailben és sms-ben), amelyet követően csomagját azonnal átveheti az értesítést követő 5 munkanapon belül az üzletek nyitva tartási ideje alatt (közel 540 helyen, országosan 170 településen). Ha 5 munkanapon belül a csomag nem kerül felvételre, akkor a csomag visszaszállításra kerül az Eladó telephelyére, melynek költségvonzata van. Ezt a költséget az Eladó a következő vásárlás alkalmával átterheli a Vevő részére vagy az Eladónak jogában áll a Vevő legközelebbi rendelését megtagadni.
Milyen előnyökkel jár a személyes átvétel?
A személyes átvétel ugyanolyan gyors és kényelmes, mint a futárral való kézbesítés, a készpénzes fizetés mellett lehetőség van egyes Pick Pack Pontokon bankkártyával történő fizetésre is. A csomagok szombaton, sőt vasárnap is átvehetőek, az adott átvevőpont nyitva tartási ideje alatt, a hírlapüzletek és benzinkutak esetben ez jóval nagyobb intervallumot is magában foglalhat.

A szolgáltatással maximálisan 20 kg-os csomagot lehet feladni, egy csomag értéke nem haladhatja meg 100.000 Ft+Áfa/csomagot.

Kérem az alábbiakat  figyelmesen olvassa el!
Törvényi szigorítás miatt, a Pick Pack Pontokon csomagátvételkor az átvevőnek be kell mutatni fényképes hatósági igazolványát (személyi igazolvány vagy jogosítvány). Abban az esetben, ha a címzett helyett meghatalmazott veszi át a csomagot és átvételi jogosultság jogcíme kétséges (pl. nem családtag), akkor két tanú aláírásával ellátott meghatalmazást is szükséges magával vinnie. Megértésüket köszönjük!

Szállítási költség Pick Pack Ponton történő átvétel esetén (bruttó árak):

Fizetési mód:

Szállítási költség:

Értékhatár, mely felett a szállítás ingyenes:

Előre utalás cégünk bankszámlájára

890 Ft

16 990 Ft

Utánvét (készpénz vagy bankkártya)

990 Ft

16 990 Ft

Online bankkártyával Simple by OTP rendszeren keresztül

990 Ft

16 990 Ft

Árak, termékinformációk, fizetési módok:

A weboldalon feltüntetett árak tájékoztató jellegűek. Az Eladó az árak - Vevőknek küldött előzetes értesítés nélküli - megváltoztatásának jogát fenntartja. A Vevők a megrendelőlap elküldése után, az e-mailben kapott automatikus visszaigazoláson szereplő árakon vásárolhatják meg a megrendelőlapon feltüntetett termékeket.  

Akciós árak esetében az akció egy meghatározott ideig, de legfeljebb egy meghatározott készlet erejéig tart (amely készlet az akció záró időpontját megelőzően is kimerülhet). A kedvezmények más kedvezményekkel nem vonhatók össze és akciós termékeinkre nem érvényesek. Az akciós termékeinket minden esetben megkülönböztetetten jelöljük az adatlapján.

A megrendelés visszaigazoláson külön tételként tüntetjük fel, ha van plusz szállítási költség. A fizetési folyamat során a Vevő számára jól látható helyen fel vannak tüntetve a termék szállításának költségei is. A normál, 2-4 munkanapot igénylő szállításra (a megrendelés napja nem számít bele) az Eladó nem számít fel külön szállítási díjat, amennyiben a vásárlás értéke meghaladja a futárcéggel történő szállítás esetén a Bruttó 16.990,- Ft-ot, Pick Pack Pontra történő kiszállítás esetén pedig a Bruttó 15.990,- Ft-ot. Más esetben a kiszállítás a www.purenature.hu oldal "Szállítási feltételek" menüpontjánál feltüntetett árakon történik.

A termékek árának kifizetési módja online bankkártyás fizetés Simply by OTP-rendszeren keresztül, előre utalás cégünk bankszámlájára vagy utánvét. Az utánvét az jelenti, hogy a termékek árának, illetve a házhoz szállítás díjának kifizetése készpénzfizetéssel vagy bankkártyával, a Termék átvételekor esedékes. Az átadásra a termék árának megfizetése után kerül sor, az utánvétes ellenérték beszedésnek külön díja van.
Az Eladó a termék tulajdonjogát mindaddig teljes egészében fenntartja, amíg a Vevő a vételár teljes összegét (beleértve az ÁFA-t is) valamint a házhoz szállítási díjat hiánytalanul meg nem fizette, tehát a tulajdonjog a Vevőre a vételár és a házhoz szállítási díj hiánytalan megfizetése után érvényesül.
A tényleges termékek eltérhetnek a képen látottaktól!

Fizetési módok:

Előre utalás:

Amennyiben ezt a fizetési módot választja, kérjük a megrendelt termékek értékét utalja át a visszaigazoló e-mailben szereplő Raiffeisen Bank-nál vezetett bankszámlaszámunkra a rendelési kód feltüntetésével. Az összeg megérkezése után küldjük a megrendelt termékeket. A számlaszámunk: HU62 12012204-01558232-00100003 SWIFT: UBRTHUHB

Fizetés utánvéttel:

Futárszolgálattal történő kiszállítás esetén: a csomag átvételekor készpénzben kell fizetni.

Pick Pack Pont szolgáltatás esetén: a csomag átvételekor készpénzben vagy bankkártyával kell fizetni.

Fizetés bankkártyával a Simple by OTP rendszeren keresztül: 

A Simple-rendszer működéséről részletes tájékoztatást a weboldalon kihelyezett Simple-logóra kattintva kaphat. Az alábbiakban egy rövid összefoglalót olvashat.

A Simple by OTP-rendszer előnyei: ingyenes, gyors, kényelmes, biztonságos fizetési mód Önnek. 

Az adatok védve vannak a nemzetközi elvárásoknak megfelelően. Az Ön bankkártyájának az adatai nem jutnak el a mi rendszerünkhöz, a fizetési folyamat megkezdésekor átirányítjuk a Simple by OTP oldalára. Mi csak egy értesítést kapunk, ha a tranzakció sikeres volt. A vásárolt termékek ellenértéke azonnal zárolásra kerül a kártyaszámláján.

A Simple by OTP rendelkezik mindazon nemzetközi szintű előírásokkal, melyek az online fizetés biztonságát garantálják. A rendszer a kártyatársaságok független szervezete által auditált PCI-DSS tanúsítvánnyal rendelkezik. A fizetés folyamatának biztonságát az adja, hogy érzékeny kártyaadatait egy fizetőoldal adja meg, amelyen a titkosított kommunikációs kapcsolatot a Thawte 256 bites SSL tanúsítvány, illetve a McAfee Secure rendszer alkalmazása biztosítja. 

Elfogadott kártyatípusok: itt azonban fontos megjegyezni, hogy egyes bankok által kibocsátott Maestro és Visa Electron kártyákkal nem lehet Interneten fizetni. Kérjük érdeklődjön a kártyakibocsátó bankjánál.

PayU vásárlói tájékoztató

 

A bankkártyás fizetés menete a Simple by OTP-rendszeren keresztül:

1. A bankkártyás fizetési mód kiválasztása után a Vevőt átirányítjuk a Simple by OTP-oldalára. Az oldal adattartalma titkosított, kártyájának adatai nem jutnak el a részünkre.

2. A fizetési folyamat során a kártyaszámot, a kártya lejárati dátumát, a kártyán szereplő nevet és a kártya hátoldalán lévő CVC-kódot kell megadni.

3. A tranzakció elindítása után a kártya valós idejű engedélyezésen megy keresztül, melynek során a kártyaadatok eredetisége, a fedezeti és vásárlási limit kerül ellenőrzésre a kártyakibocsátó bank által.

4. Ha az engedélyezés során mindent rendben lévőnek talál a kártyakibocsátó bank, a fizetendő összeget a bank zárolja a kártyán. Az összeg számlán történő terhelése a számlavezető banktól függően néhány napon belül megtörténik.

5. Amennyiben a tranzakció sikerességéről vagy esetleg sikertelenségéről bőven tájékoztatást szeretne kapni, kérjük vegye fel a kapcsolatot a kártyakibocsátó bankjával. 

A vásárlás menete:

Nálunk regisztráció nélkül is vásárolhat. A regisztrációnak kényelmi szerepe van, ahhoz szükséges, hogy a legközelebbi vásárlás alkalmával adatait ne kelljen ismételten begépelnie.

Webáruházunkban könnyen és gyorsan tud eljutni a termék kiválasztástól a fizetés funkcióig.

Amennyiben kiválasztotta a megvásárolni kívánt terméket, a termék alatt lévő kosár ikonra kattintva bele tudja helyezni a virtuális kosarába. Ha a kosár át van húzva, akkor a termék pillanatnyilag nem rendelhető.

Ha egy termékből több darabot szeretne vásárolni, akkor a darabszámot az alábbi módokon növelheti: 1. a termék alatt lévő kosárra való többszöri kattintással a kívánt darabszám eléréséig. 2. a termékleírásba belépve a kosár mellett lévő +/- jelre kattintva vagy egyszerűen a kívánt darabszámot beírva.

Ha befejezte a termékek válogatását és fizetni szeretne, akkor a weboldal jobb oldalán található kosár ikonra kattintva jut el a szállítási és fizetési lehetőség kiválasztásához.

Ezen a felületen megjelenik a kiválasztott termék, annak egységára, a darabszám és az összeg. Ha szeretne a darabszámon változtani itt még meg tudja tenni, ha átírja a darabszámot és frissíti a kosarat a darabszám mellett lévő nyílra kattintva. Ha a kiválasztott terméket mégsem szeretné megvásárolni, a piros kuka ikonra kattintva törölheti rendeléséből.

Ha nem a személyes átvételt választotta, ezen a felületen látni fogja a szállítási költséget és azt az összeget, ami hiányzik még az ingyenes szállításig.

A következő lépésben kell megadnia a személyes adatait és a szállítási címet. Kérjük, hogy pontosan töltse ki az adatokat. Fontos, hogy olyan szállítási címet adjon meg (ha futárral kéri a kiszállítást), ahol biztosan tartózkodik a futár érkezésének napján.

A személyes adatok és a szállítás cím megadása után válassza ki a fizetési módot (utánvét, előre utalás vagy bankártyás fizetés PayU-rendszeren keresztül).  

Amennyiben szeretne valamit jelezni felénk, azt megteheti a KÖZLEMÉNY rovatban.

A megrendelés ikonra kattintva fejezheti be a vásárlást vagy vissza tud lépni az webáruházba további termék vásárlásáért a vásárlás folytatása ikonra kattintva.

A vásárlás befejezése után kapni fog egy automatikus üzenetet, hogy a megrendelése bekerült a rendszerünkbe. Ha nem kapna automatikus üzenetet a megrendelés leadásától számított 1 napon belül, kérjük jelezze felénk, de előtte ellenőrizze, hogy az üzenet nem került-e be a spamek közé.

Kérjük vegye figyelembe, hogy a raktárkészletünk folyamatos változása miatt előfordulhat, hogy az Ön által kiválasztott termék pillanatnyilag nincs készleten. Ebben az esetben tájékoztatni fogjuk a megrendelt termék várható érkezésről vagy segítünk hasonló terméket ajánlani.

A jótállás (garancia) és a szavatosság:

A weboldalon megrendelt termékekre vonatkozó valamennyi jótállási és szavatossági kötelezettség első sorban a termék gyártóját vagy magyarországi forgalmazóját, másod sorban az Eladót terheli. A jótállás és szavatosság arra terjed ki, hogy a webshopban megrendelt és az Eladó által leszállított termékek anyag - és gyártási hibáktól mentesek. Termékeinkre garanciát a törvény előírásai szerint vállalunk. Az Eladó szavatossági és jótállási felelősségére a "Kormány 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelete a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól" című rendeletben foglaltak az irányadóak.

Elállás joga: Megrendelése során Ön élhet a 25/2014. Kormányrendeletben részletesen rögzített feltétel nélküli elállási jogával.

A fogyasztónak 14 naptári nap áll rendelkezésre arra, hogy minden következmény nélkül elálljon a vásárlástól, feltéve, ha a terméket eredeti csomagolásában, sértetlenül és hiánytalanul 14 napon belül visszaküldi az Eladó részére.

Amennyiben a Vevő nem fogyasztó, illetve amennyiben a megrendelt termék nem tartozik az idézett jogszabály hatálya alá, a termékre vonatkozó jótállás tekintetében a termék gyártója által meghatározott feltételek irányadóak. Bizonyos termékek vonatkozásában a jótállás a jogszabályban meghatározott kötelező jótállási időn túl is terjedhet, azzal, hogy az ilyen, jogszabályban meghatározott időn túli jótállással értékesített termékek körét, illetve a jogszabályban meghatározott időn túli jótállás feltételeit minden esetben a termék gyártója határozza meg.

A termék visszaszolgáltatása:

A Vevő a szerződéstől az áru átvételétől számított 14 (tizennégy) munkanapon belül, indoklás nélkül elállhat.

A Vevő nem gyakorolhatja elállási jogát, ha a csomagolást a Vevő felbontotta. Vevő elállási jogát a meghatározott határidőn belül az Eladóhoz eljuttatott írásbeli nyilatkozattal gyakorolhatja. Elállás esetén a Vevő viseli az elállási jog gyakorlása miatt az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket.  A Vevő az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszajuttatni az árut a kereskedőnek.

A fentieknek megfelelő, jogszerű elállás esetén az Eladó a kifizetett vételárat legkésőbb az elállást követő 30 (harminc) napon belül visszatéríti Vevőnek. Amennyiben a Vevő eláll a szerződéstől, köteles visszaszolgáltatni minden, eredetileg a Termékhez mellékelt és az Eladótól átvett tételt eredeti csomagolásban. Elállás esetén a visszatérítés kizárólag a termék árának erejéig történik, az esetleg felmerült szolgáltatási és egyéb költségek és kedvezmények (csomagolás, szállítási díj, utánvét díja, kupon, hűségpont) nem kerülnek visszatérítésre.

Amennyiben a terméket az Eladó fogyasztásra alkalmatlan állapotban adta át a Vevő részére, a Vevő a termék átvételétől számított három napon belül él jótállási igényével és kéri a termék kicserélését akkor az Eladó a terméket kicseréli, vagy amennyiben az Eladó nem tud csereterméket biztosítani a vételárat visszafizeti.

Egyéb feltételek:

A jelen Feltételekben nem szabályozott kérdésekben az 1959. évi IV. törvény (Ptk), az egyes tartós használatra rendelt termékek kötelező jótállásáról szóló 151/2003. (IX.22.) Korm. rendelet, illetve a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999. (II.5.) Korm. rendelet rendelkezései valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseit szabályozó 2001./CVIII. tv. rendelkezései az irányadók.

Jogvita esetén a felek a Budapesti X. Kerületi Bíróság kizárólagos illetékességét kötik ki.

 

Hírlevél feliratkozáshoz kattintson ide!
Hírlevél

Ha értesülni szeretne  akcióinkról, új termékek  érkezéséről, aktuális  hírekről, iratkozzon fel  hírlevelünkre!

Jelenleg 0 db termék van a kosárban!
x Szállítási feltételek
Nálunk a szállítási díj Pick Pack Pontra csak 890.- Ft , ha 16.990.- Ft felett vásárolsz, akkor már a szállítás ingyenes.
Vásárlási feltételek
A purenature.hu webáruházának felületén süti (cookie) fájlokat használ. Ezeket a fájlokat az Ön gépén tárolja a rendszer. További információElfogadom