Glutén - laktózmentes palacsinta mesquite porral
Glutén - és laktózmentes palacsinta mesquite porral.
Hozzávalók:
-
200g gluténmentes palacsintaliszt
-
250ml növényi tej vagy laktózmentes tej
-
3 csapott ek. mesquite por (tápanyagokban gazdag liszthelyettesítő, illetve alacsony glikémiás indexű, 100%-ban természtes édesítőszer is egyben. Többet erről a szupertáplálékról a termékajánlóban olvashatsz).
-
1 ek. növényi olaj
-
1/2 kávéskanál vaníliakivonat (elhagyható)
-
1 csipet himalája só
-
2 tojás
-
vegetáriánusoknak, vegánoknak a tojás helyett 1dl plusz növényi tej szükséges
Elkészítés:
Az összes hozzávalót jól keverjük össze, majd hagyjuk állni 15-20 percet.
A tészta állagát plusz tejjel vagy liszttel szabályozhatjuk.
Forró palacsintasütőben 15cm-es korongokat süssünk a masszából.
Ízesítés:
Agavé sziruppal, juharsziruppal, mézzel meglocsolva vagy adhatunk hozzá gyümölcsöt (pl: banán, eper, bogyós gyümölcsök) vagy kedvenc lekvárunkat.
Tuti tipp:
2 evőkanál mézet vagy agavé szirupot melegítsünk fel serpenyőben, adjunk hozzá 1 ek. kesudióvajat vagy mandulavajat és karamellzáljunk meg benne 1 érett feldarabolt banánt.
Glutén - és laktózmentes palacsinta mesquite porral.
Hozzávalók:
- 200g gluténmentes palacsintaliszt
- 250ml növényi tej vagy laktózmentes tej
- 3 csapott ek. mesquite por (tápanyagokban gazdag liszthelyettesítő, illetve alacsony glikémiás indexű, 100%-ban természtes édesítőszer is egyben. Többet erről a szupertáplálékról a termékajánlóban olvashatsz).
- 1 ek. növényi olaj
- 1/2 kávéskanál vaníliakivonat (elhagyható)
- 1 csipet himalája só
- 2 tojás
- vegetáriánusoknak, vegánoknak a tojás helyett 1dl plusz növényi tej szükséges
Elkészítés:
Az összes hozzávalót jól keverjük össze, majd hagyjuk állni 15-20 percet.
A tészta állagát plusz tejjel vagy liszttel szabályozhatjuk.
Forró palacsintasütőben 15cm-es korongokat süssünk a masszából.
Ízesítés:
Agavé sziruppal, juharsziruppal, mézzel meglocsolva vagy adhatunk hozzá gyümölcsöt (pl: banán, eper, bogyós gyümölcsök) vagy kedvenc lekvárunkat.
Tuti tipp:
2 evőkanál mézet vagy agavé szirupot melegítsünk fel serpenyőben, adjunk hozzá 1 ek. kesudióvajat vagy mandulavajat és karamellzáljunk meg benne 1 érett feldarabolt banánt.