Kendermagos nyers energia golyó
Hozzávalók:
-
1 csésze apró szemű zabpehely (ha lehetséges, gluténmentes legyen)
-
1/4 csésze tört fekete csokoládé
-
fél csésze mogyoróvaj
-
1/4 csésze méz (vegetáriánusoknak juharszirup vagy agavé szirup)
-
2 ek. szűz kókuszolaj
-
1/4 csésze nyers kendermag
-
1 kávéskanál vaníliakivonat
-
1 csipet himalája só
Elkészítés:
Az összes hozzávalót jól keverjük össze, majd hagyjuk állni 30 percig.
A masszából gyúrjunk dió nagyságú golyókat, miközben a kezünket megnedvesítjük, hogy a golyó kapjon egy sima textúrát. 10-20 percre tegyük a golyókat a mélyhűtőbe (vagy 1 órára a hűtőbe) egy sütőpapírral letakart tálcán. Ha kivettük a golyókat a hűtőből vagy mélyhűtőből fogyaszthatjuk is őket.
Hozzávalók:
- 1 csésze apró szemű zabpehely (ha lehetséges, gluténmentes legyen)
- 1/4 csésze tört fekete csokoládé
- fél csésze mogyoróvaj
- 1/4 csésze méz (vegetáriánusoknak juharszirup vagy agavé szirup)
- 2 ek. szűz kókuszolaj
- 1/4 csésze nyers kendermag
- 1 kávéskanál vaníliakivonat
- 1 csipet himalája só
Elkészítés:
Az összes hozzávalót jól keverjük össze, majd hagyjuk állni 30 percig.
A masszából gyúrjunk dió nagyságú golyókat, miközben a kezünket megnedvesítjük, hogy a golyó kapjon egy sima textúrát. 10-20 percre tegyük a golyókat a mélyhűtőbe (vagy 1 órára a hűtőbe) egy sütőpapírral letakart tálcán. Ha kivettük a golyókat a hűtőből vagy mélyhűtőből fogyaszthatjuk is őket.