Kendermagos őszibarackos könnyű nyári saláta
Szeretitek az egyszerű, de nagyszerű és könnyen elkészíthető tápláló ételeket? Mert mi igen! Hoztunk Nektek egy ásványi anyagokban, vitaminokban, fehérjékben, Omega-3-és 6 zsírsavakban gazdag könnyű nyári salátát!
Hozzávalók az öntethez:
-
2 közepes érett őszibarack feldarabolva
-
3 evőkanál citromlé (kezeletlen citromból)
-
1 csipet himalája kristálysó
-
1/2 evőkanál DRAGON SUPERFOODS bio nyers chia mag
-
1 evőkanál DRAGON SUPERFOODS bio nyers hántolt kendermag
Hozzávalók a salátához:
-
Salátalevél (lehet római, tölgy, lollorosso, radichio vagy amit be tudunk szerezni, akár többféle is vagy spenót)
-
1 nagyobb sárgarépa
-
1 közepes cékla
-
1 közepes őszibarack vagy nektarin
-
1 kisebb csésze eper vagy málna (szezontól függően)
Elkészítés:
Botmixerrel pürésítsük az öntet hozzávalóit (kivétel a hántolt kendermag és a chia mag). Ha nincs botmixerünk, akkor villával is összekeverhetjük az öntet hozzávalóit, de ebben az esetben nem fogunk teljesen sima, krémes öntetet kapni.
Ha végeztünk a pürésítéssel, keverjük az öntetbe a hántolt kendermagot és a chia magot is, majd tegyük félre.
A sárgarépát és a céklát daraboljuk vékony csíkokra, az őszibarackot vagy nektarint pedig kisebb darabokra. Ha eperrel készítjük és nem málnával, akkor az epret is szeleteljük fel.
A zöldeket, a feldarabolt zöldségeket és gyümölcsöket tegyük egy tálba, adjuk hozzá az öntetet és keverjük össze.
Tipp: a tetejét még megszórhatjuk hántolt kendermaggal.
Szeretitek az egyszerű, de nagyszerű és könnyen elkészíthető tápláló ételeket? Mert mi igen! Hoztunk Nektek egy ásványi anyagokban, vitaminokban, fehérjékben, Omega-3-és 6 zsírsavakban gazdag könnyű nyári salátát!
Hozzávalók az öntethez:
- 2 közepes érett őszibarack feldarabolva
- 3 evőkanál citromlé (kezeletlen citromból)
- 1 csipet himalája kristálysó
- 1/2 evőkanál DRAGON SUPERFOODS bio nyers chia mag
- 1 evőkanál DRAGON SUPERFOODS bio nyers hántolt kendermag
Hozzávalók a salátához:
- Salátalevél (lehet római, tölgy, lollorosso, radichio vagy amit be tudunk szerezni, akár többféle is vagy spenót)
- 1 nagyobb sárgarépa
- 1 közepes cékla
- 1 közepes őszibarack vagy nektarin
- 1 kisebb csésze eper vagy málna (szezontól függően)
Elkészítés:
Botmixerrel pürésítsük az öntet hozzávalóit (kivétel a hántolt kendermag és a chia mag). Ha nincs botmixerünk, akkor villával is összekeverhetjük az öntet hozzávalóit, de ebben az esetben nem fogunk teljesen sima, krémes öntetet kapni.
Ha végeztünk a pürésítéssel, keverjük az öntetbe a hántolt kendermagot és a chia magot is, majd tegyük félre.
A sárgarépát és a céklát daraboljuk vékony csíkokra, az őszibarackot vagy nektarint pedig kisebb darabokra. Ha eperrel készítjük és nem málnával, akkor az epret is szeleteljük fel.
A zöldeket, a feldarabolt zöldségeket és gyümölcsöket tegyük egy tálba, adjuk hozzá az öntetet és keverjük össze.
Tipp: a tetejét még megszórhatjuk hántolt kendermaggal.