Kókusztejes brokkoli leves
Hozzávalók:
-
2-3 ek. olívaolaj/ kendermag olaj/ kókuszzsír
-
3 gerezd zúzott fokhagyma
-
1 nagy aprított vöröshagyma
-
1 kicsi aprított zöld chili paprika
-
2 teáskanál himalája só
-
2-3 maréknyi spenót
-
2 dl zsíros kókusztej
-
7-8 dl víz
-
2 brokkoli fej rózsáira szedve, megmosva
-
fehér bors, szerecsendió
Tetejére:
-
pirított tofukocka vagy
-
pirított mandula
Elkészítés:
Felbontás előtt rázzuk fel a kókusztejet.
Tegyünk egy nagyobb lábosba olívaolajat/ kendermag olajat/ kókuszzsírt és forrósítsuk fel. Mikor az olaj forró, akkor keverjük bele a zúzott fokhagymát, vöröshagymát, chili paprikát, sózzuk és ha ezek megpirultak, dobjuk bele a spenótot is.
Miután a spenót összeesett, öntsük fel a kókusztej és a víz keverékével és forraljuk fel. Ha felforrt, tegyük bele a rózsáira szedett brokkolit és lassú tűzön főzzük a brokkoli megpuhulásáig (7-10 perc). Ha a brokkoli megpuhult, turmixoljuk össze és fehér borssal, valamint szerecsendióval fűszerezzük ízlés szerint. Ha túl sűrűnek találnánk a levest, akkor vízzel tovább hígithatjuk.
Tálalhatjuk is ezt az egyszerű, de ízletes levest. Tetejét megszórhatjuk pirított tofukockákkal vagy pirított darabolt mandulával.
Hozzávalók:
- 2-3 ek. olívaolaj/ kendermag olaj/ kókuszzsír
- 3 gerezd zúzott fokhagyma
- 1 nagy aprított vöröshagyma
- 1 kicsi aprított zöld chili paprika
- 2 teáskanál himalája só
- 2-3 maréknyi spenót
- 2 dl zsíros kókusztej
- 7-8 dl víz
- 2 brokkoli fej rózsáira szedve, megmosva
- fehér bors, szerecsendió
Tetejére:
- pirított tofukocka vagy
- pirított mandula
Elkészítés:
Felbontás előtt rázzuk fel a kókusztejet.
Tegyünk egy nagyobb lábosba olívaolajat/ kendermag olajat/ kókuszzsírt és forrósítsuk fel. Mikor az olaj forró, akkor keverjük bele a zúzott fokhagymát, vöröshagymát, chili paprikát, sózzuk és ha ezek megpirultak, dobjuk bele a spenótot is.
Miután a spenót összeesett, öntsük fel a kókusztej és a víz keverékével és forraljuk fel. Ha felforrt, tegyük bele a rózsáira szedett brokkolit és lassú tűzön főzzük a brokkoli megpuhulásáig (7-10 perc). Ha a brokkoli megpuhult, turmixoljuk össze és fehér borssal, valamint szerecsendióval fűszerezzük ízlés szerint. Ha túl sűrűnek találnánk a levest, akkor vízzel tovább hígithatjuk.
Tálalhatjuk is ezt az egyszerű, de ízletes levest. Tetejét megszórhatjuk pirított tofukockákkal vagy pirított darabolt mandulával.