Vegetáriánus mungóbab saláta
Hozzávalók:
-
15 dkg mungóbab
-
1 l víz
-
2 zöldhagyma
-
1 fej lilahagyma
-
1 kaliforniai paprika
-
1 érett avokádó
-
5 dkg aprított mandula (aprítás előtt megpirítható)
-
1 evőkanál olívaolaj/ kendermag olaj
-
2 evőkanál aprított petrezselyem
-
2 evőkanál citromlé
-
himalája só és fekete bors az ízesítéshez
Elkészítés:
Egy közepes méretű lábosban forraljuk fel a vizet (vízforralóval gyorsíthatjuk a folyamatot), sózzuk, majd adjuk hozzá a mungóbabot és puhulásig főzzük. A mungóbabot nem szükséges főzés előtt beáztatni, mert anélkül is hamar megfő. Ha a mungóbab megfőtt, öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
Miközben a mungóbab hűl, vágjuk karikára a zöldhagymát és a lilahagymát, daraboljuk fel a kaliforniai paprikát és az avokádót.
Az öntethez aprítsuk fel a petrezselymet, keverjük össze az olajjal, a citromlével, a sóval és borssal.
Ha a mungóbab kihűlt, keverjük össze a feldarabolt zöldségekkel, locsoljuk meg az öntettel és szórjuk meg a felaprított mandulával.
Húsimádóknak!
Hozzávalók:
-
25-30 dkg csirkemell filé
-
2-3 gerezd fohagyma
-
2-3 ek. olívaolaj/ kendermag olaj
-
himalája só, bors
Elkészítés:
A csirkemell filét kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A serpenyőbe öntsünk 2-3 ek. extra szűz olívaolajat vagy kendermag olajat és a felhevített olajba tegyük bele az aprított fokhagymát.
Kis idő múlva, amikor elkezd pirulni a fokhagyma, adjuk hozzá a csirkemell filét. Először lefedve pároljuk pár percig, majd fedő nélkül pirítsuk át a húst.
Nincs más dolgunk, mint hozzá keverni salátához és elfogyasztani a húsos mungóbab salátánkat.
Hozzávalók:
- 15 dkg mungóbab
- 1 l víz
- 2 zöldhagyma
- 1 fej lilahagyma
- 1 kaliforniai paprika
- 1 érett avokádó
- 5 dkg aprított mandula (aprítás előtt megpirítható)
- 1 evőkanál olívaolaj/ kendermag olaj
- 2 evőkanál aprított petrezselyem
- 2 evőkanál citromlé
- himalája só és fekete bors az ízesítéshez
Elkészítés:
Egy közepes méretű lábosban forraljuk fel a vizet (vízforralóval gyorsíthatjuk a folyamatot), sózzuk, majd adjuk hozzá a mungóbabot és puhulásig főzzük. A mungóbabot nem szükséges főzés előtt beáztatni, mert anélkül is hamar megfő. Ha a mungóbab megfőtt, öntsük le róla a vizet és hagyjuk kihűlni.
Miközben a mungóbab hűl, vágjuk karikára a zöldhagymát és a lilahagymát, daraboljuk fel a kaliforniai paprikát és az avokádót.
Az öntethez aprítsuk fel a petrezselymet, keverjük össze az olajjal, a citromlével, a sóval és borssal.
Ha a mungóbab kihűlt, keverjük össze a feldarabolt zöldségekkel, locsoljuk meg az öntettel és szórjuk meg a felaprított mandulával.
Húsimádóknak!
Hozzávalók:
- 25-30 dkg csirkemell filé
- 2-3 gerezd fohagyma
- 2-3 ek. olívaolaj/ kendermag olaj
- himalája só, bors
Elkészítés:
A csirkemell filét kockázzuk fel, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint.
A serpenyőbe öntsünk 2-3 ek. extra szűz olívaolajat vagy kendermag olajat és a felhevített olajba tegyük bele az aprított fokhagymát.
Kis idő múlva, amikor elkezd pirulni a fokhagyma, adjuk hozzá a csirkemell filét. Először lefedve pároljuk pár percig, majd fedő nélkül pirítsuk át a húst.
Nincs más dolgunk, mint hozzá keverni salátához és elfogyasztani a húsos mungóbab salátánkat.