Dragon Superfoods bio baobab gyümölcspor, 100 g
Szupertáplálék, nyers, vegán. Superfoods, raw, vegan.
Összetevők: bio baobab gyümölcspor*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból. Ellenőrizte: BG-BIO-16, Ausztria Öko Garancia
A forgalmazást ellenőrzi: Hungária Öko Garancia Kft., HU-ÖKO-02
>antioxidánsok (megköti a káros szabadgyököket, így lassítja az öregedési folyamatokat)
>C-vitamin (többszöröse a narancsnak, kivinek, az epernek vagy az ananásznak)
>enzimek (szervezetünkben katalizátorként működnek)
>rostok (kimagasló rosttartalommal bír a gyümölcsök között)
>ásványi anyagok (vas, kalcium, kálium, magnézium)
- több magnéziumot tartalmaz mint a kelkáposzta, füge, avokádó vagy szeder
- több kalciumot tartalmaz mint a mandula, tej, joghurt vagy brokkoli
- több káliumot tartalmaz mint a pisztácia, lazac vagy banán
- több vasat tartalmaz mint a spenót vagy az alma
A baobab egy gyümölcs, a majomkenyérfa termése. Az élet fájának ("Tree of Life") is nevezik, Afrikában őshonos növény. A termést kemény héj veszi körbe, leginkább a kakaóbabhoz vagy a kókuszdióhoz hasonlítható a formája.
Miért olyan értékes a babobab?
A baobab igen figyelemreméltó tápanyag-összetétellel rendelkezik, jelentős mennyiségű C-vitamin (természetes C-vitamin forrás), ásványi anyag (vas, kalcium, kálium, magnézium) és enzim található benne. Kimagasló rosttartalommal bír (54%). Mivel a C-vitamin antioxidánsként működik, a baobab erősíti az immunrendszert, megakadályozhatja bizonyos betegségek kialakulását.
Ezen felül a baobab lúgosít, serkenti az emésztést, a bélrendszer műkődését, jóllakottság érzetet adhat, csökkenti a fáradtság, kimerültség érzését, segít fenntartani a koncentrációt.
Az enzimek központi szerepet játszanak a szervezetünkben zajló létfontosságú kémiai és biológiai folyamatokban, melyekben katalizátorként működnek. Az enzimek a hevítés vagy vegykezelés hatására tönkremennek, azonban a Dragon Supefoods baobab pora organikus, vegyszermentes gazdálkodásból származó termésből készül nyers eljárással, így a baobabban lévő értékes tápanyagok nem bomlanak le.
A C-vitaminnak az egészségünk megőrzésében jelentős szerepe van.
Mivel a C-vitamint szervezetünk nem tárolja, ezért külső forrásból kell szervezetünket ellátni ezzel a vitaminnal.
A C-vitamin antioxidánsként működik, így megköti a káros szabadgyököket, erősíti az immunrendszert.
Csökkenti az szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, a koleszterinszintet.
Segít megelőzni az infarktust, magas vérnyomást, agyvérzést, cukorbetegséget, illetve támogatja a fogak, fogíny, csontok, ízületek egészséges állapotának megtartását.
Megfázás, nátha esetén fogyasztásával csökkenthető a gyógyulási idő.
A C-vitamin rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük egyes ráktípusok kialakulását.
A kálium csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet, az allergiás tüneteket és a szívroham kockázatát. Segíti az idegrendszer megfelelő működését. Izomgörcs esetén is hatásosan bevethető.
A kalcium a csontok és fogak egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen elem, felszívódását a D-vitamin segíti. Mivel részt vesz az izom összehúzódásokban, a szívük egészségéhez is hozzájárul.
A magnézium részt vesz több száz enzim műkődésében, fontos szerepet játszik a kalcium mellett a csontok és fogak egészséges fejlődésében, pozitív hatása van az idegrendszerre, az izomrendszerre, a szív-és érrendszerre. Fáradtság és kimerültség esetén is hatásosan bevethető.
A vas részt vesz az immunrendszer megfelelő működésében, a vér oxigénszállításában, ugyanis a hemoglobinnak az alkotórésze, ezáltal hozzájárulhat a fáradtság és kimerültség érzésének csökkenéséhez. Felszívódását a C-vitamin segíti.
Az ásványi anyagokról bővebben az "egyéb adatok" menüpont alatt olvashat.
A baobab por ízvilága: enyhén savanykás, citrusos, gyümölcsös
Felhasználási javaslat: naponta 2-3 (7-10g) teáskanállal turmixba, gyümölcs-és zöldséglébe, joghurtba, kásába keverve.
Tárolás: felbontás után száraz, hűvös helyen.
Fogyasztása nem helyettesíti a változatos és kiegyensúlyozott étrendet. Betegséget nem gyógyít, betegség esetén fogyasztását beszélje meg kezelőorvosával!
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energia: 1050 kJ/ 252 kcal
Zsír: 0,4 g
-ebből telített: 0,1 g
Szénhidrát: 81,9 g
-ebből cukor: 13,6 g
Rost: 54 g
Fehérje: 2 g
Nátrium: 1,86 mg
A kálium gátolja a kalcium gyors kiürülését, részt vesz a folyadékháztartás szabályozásában, csökkenti a vérnyomást, a koleszterinszintet, az allergiás tüneteket és a szívroham kockázatát. Segíti az idegrendszer megfelelő működését. Izomgörcs esetén is hatásosan bevethető. A kálium felszívódását a zöldség-és gyümölcsfogyasztás támogatja.
A kalcium a csontok és fogak egészséges fejlődéséhez nélkülözhetetlen elem, felszívódását a D-vitamin segíti. Mivel részt vesz az izom összehúzódásokban, a szívük egészségéhez is hozzájárul.
A magnézium részt vesz több száz enzim műkődésében, fontos szerepet játszik a kalcium mellett a csontok és fogak egészséges fejlődésében, pozitív hatása van az idegrendszerre, az izomrendszerre, a szív-és érrendszerre. Fáradtság és kimerültség esetén is hatásosan bevethető. Felszívódását a B6-vitamin segíti.
A vas részt vesz az immunrendszer megfelelő működésében, a vér oxigénszállításában, ugyanis a hemoglobinnak az alkotórésze, ezáltal hozzájárulhat a fáradtság és kimerültség érzésének csökkenéséhez. Felszívódását a C-vitamin segíti.
A C-vitamin ez egyik legfontosabb vitamin a szervezetünk számára. Melyek a pozitív hatásai? Miért fontos a C-vitamin napi szintű fogyasztása? Természetes vagy szintetikus?
Mik azok az élő, nyers ételek? Mit nyújtanak nekünk az élő, nyers ételeket? Miért iktassuk be őket az étrendünkbe?
A kendermag fogyasztása valamilyen formában erősen ajánlott!